Това заяви пред ФрогНюз банкерът Левон Хампарцумян. Оттам нататък вероятността тези

...
Това заяви пред ФрогНюз банкерът Левон Хампарцумян. Оттам нататък вероятността тези
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян пред Фрог: Публичността на доклада на МФ е неумел предизборен ход

Това съобщи пред ФрогНюз банкерът Левон Хампарцумян.

 

" Оттам нататък вероятността тези закани да се осъществят - примерно това, което написа, че има опасност за валутния курс, съгласно мен това е с извънредно ниска възможност ", добави още Хампарцумян.

 

По думите му обаче даже тогава тя продължава да е в анализите.

 

" От една страна имаме професионално свършена работа - министерството е длъжно да взима поради всички опасности и да ги прави оценка от позиция на краткосрочна и средносрочна опасност. Но в случай че го кажете на публиката по някакъв метод - виждате, че интерпретациите стават разнообразни ", безапелационен бе банкерът.

 

Според него даването на сходен текст за четене от " неподготвени хора ", дава опция да други тълкования.

 

" По същия метод - страната ще банкрутира. Фалит не е професионален израз, това е израз от говоримия език. Професионално приказваме за неплатежоспособност, за несъстоятелност. Така че на мен ми наподобява на не изключително ловък избирателен ход. Сега кой какви цели гони - политолозите могат да кажат ", изясни още Хампарцумян.

 

По думите му не е добре непрестанно хората да бъдат плашени - та с енергийна рецесия, та с с финансова рецесия, та с банкова рецесия. Според банкера това дава евентуално краткосрочни политически дивиденти, само че като цяло основава неуютна атмосфера в страната.

 

" По отношение на инфлацията надвива мнението, че ние ще говориме за едноцифрена инфлация за по-продължителен интервал от време. Инфлацията ще понижава, само че не трябва да чакаме да забележим цените от 2019 година Има инфлационен напън върху цените в цяла Европа ", добави Хампарцумян.

 

Росица Петрова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР